Nieuws van Danieke van Baal

Blog: Kies je toekomst

Kies je toekomst

Acht weken geleden werd mijn dochter geboren. Als ik naar haar kijk, dan zie ik de toekomst. Een toekomst met groene bossen vol dieren, schone energie van zon en wind, frisse lucht om te ademen en water dat netjes achter de dijk blijft. Wij bepalen nú hoe haar wereld er stráks uit ziet. Kies jij ook voor dit toekomstbeeld? Kies dan groen. Want het klimaat staat op het spel… ook bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Blog: Maak het mee

Maak het mee

Ik woon met trots in een gemeentelijk monument. Op een van de mooiste plekken van Dronten. Tenminste, dat vind ik zelf. Er is hier heel veel goed, maar ik zie ook nog genoeg kansen. Auto’s rijden bijvoorbeeld te hard en we missen een speeltuintje waar onze kinderen kunnen spelen. Dus als het op mijn buurt aankomt, wil ik meepraten. Net als al vele andere betrokken bewoners, ondernemers, vrijwilligers en studenten. Sterker nog… we willen onze dorpen mee maken!

Lees verder

Blog: Beleef het groen

Beleef het groen

Wandelen door onze prachtige dorpsbossen, zitten in het gras aan het Veluwemeer, genieten van live muziek tijdens het Wijlandfestival in het Wisentbos. We hebben gelukkig veel groen in onze dorpen en dat is belangrijk. Voor jong en oud. Want terwijl ik mijn werk en verplichtingen even achter me laat tijdens die wandeling, leert mijn zoontje van alles over de natuur, speelt met bladeren, klimt in bomen en… valt er weer uit.

Lees verder

Blog: Voel je thuis

Voel je thuis

Mijn wieg stond in Biddinghuizen en ik groeide op in Dronten, waar ik – behalve voor mijn studie – nooit meer wegging. Geboren in een echte pioniersfamilie voel ik me verbonden met dit land, dat gemaakt werd door mensenhanden. En terwijl de natte klei langzaam opdroogde, bouwden diezelfde mensen een samenleving. Een samenleving waar ik me, twee generaties en flink wat jaren later, thuis voel. Dat gevoel gun ik iedereen.

Lees verder

Blog: Dromen over het Wijland

Danieke op het bankje in het Wisentbos

Het Wijland. Een bijzonder gebied waar kennis, landbouw en natuur bij elkaar komen. Een gebied waar veel mensen de afgelopen jaren over droomden, ideeën deelden en samen tot mooie plannen kwamen. Een gebied met een prachtig groen hart, omsloten door vruchtbare akkers en de nieuwste kennis, waar wordt gewerkt aan de toekomst van de agrarische sector.

Lees verder

Blog: De nacht is er klaar voor

Schemering op Roggebotstaete

Het blijft een van de mooiste natuurverschijnselen: een heldere sterrenhemel. Zodra het daglicht vervaagt, is de nacht er klaar voor. Maar wat eens zo gewoon was, je deur uit lopen en oog in oog staan met het universum, is nu een zeldzame ervaring. Hele generaties kinderen groeien op zonder ooit de Melkweg te zien.

Lees verder