Van 2002 tot 2014 was Cebus raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten en sindsdien voorzitter van de afdeling Dronten. Vanaf 2012 was Cebus ook burgercommissielid voor GroenLinks in Provinciale Staten van Flevoland.

Simon Miske, fractievoorzitter in Provinciale Staten van Flevoland: “Wij zijn diep getroffen door het plotseling overlijden Cebus.  Hij was een fijne en warme collega. Cebus werd zeer gewaardeerd in Provinciale Staten. We zullen zijn aanwezigheid, kennis en inzicht erg gaan missen”.   

“We zijn verslagen, geschokt en verdrietig door de plotselinge en zich zo heftig ontwikkelende ziekte die Cebus heeft overvallen. We verliezen in Cebus een waardevol en gedreven mens. We zullen zijn inbreng en heldere geest zeer missen” laat het bestuur van GroenLinks Dronten weten. 

Het voorzitterschap van GroenLinks Dronten zal voorlopig worden waargenomen door Johan Banis en Anna van den Enden. Alida Laurense wordt burgercommissielid in Provinciale Staten Flevoland.

 

Reageren?

Dat kan via reactie@groenlinksdronten.nl 

 

Uitvaart

De uitvaart van Cebus zal plaatsvinden op donderdag 12 oktober 2017 om 11:00 uur in kerkcentrum De Ark, De Oost 54 te Dronten. 

De begrafenis zal later in besloten kring plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats te Zeist.