Meerpaalplein en gemeentehuis Dronten

Voel je thuis

Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn stuk voor stuk fantastische dorpen; daar mogen we trots op zijn. Kijk maar eens om je heen. We hebben rust, ruimte en veel groen. We kunnen met de trein, we pakken een filmpje in de bioscoop of gaan een avondje naar het theater. Onze kinderen gaan naar goede scholen, we hebben meerdere gezondheidscentra en een bibliotheek en zwembad in elk dorp. En dan onze inwoners! Dankzij hen hebben we een bloeiend verenigingsleven op het gebied van sport, spel en cultuur.

Verkeerstoren Luchthaven Lelystad

Geen luchthaven in Lelystad

GroenLinks Dronten is geen voorstander van een verdere uitbreiding van de luchthaven Lelystad. Het ziet er niet meer naar uit dat in 2020 luchthaven Lelystad in gebruik wordt genomen. Maar wat ons betreft zal de uitgebreide luchthaven niet open gaat voor vakantievluchten.

Natuur

Natuur

Dronten is een groene gemeente met ruime bossen en randmeren, prettig om in te wandelen, fietsen of op een andere manier te recreëren. Ga maar eens op je rug in het gras liggen mijmeren, ga vruchten plukken in het bos. Ga voetballen in het Noaberpark en (vegetarisch?) buurt barbecueën op De Greente. Ga naar het Wijlandfestival in het Wisentbos en ga eens wandelen op Roggebotstaete aan de Vossemeerdijk.

Voorkant verkiezingsprogramma 2018 - 2022 GroenLinks Dronten

Onze plannen

Jouw keuze bepaalt hoe onze gemeente er de komende jaren uit gaat zien. En denk nu niet dat je niks met politiek hebt. Politiek heeft namelijk wel wat met jou. Alles om je heen is politiek: van de stoeptegel tot het station, van de school van je kind tot de voorzieningen in jouw dorp. De gemeenteraad is daar verantwoordelijk voor, maar je eigen leefomgeving is veel te belangrijk om aan politici over te laten. Dus als de gemeente in jouw wijk aan het werk gaat, horen wij graag jouw ideeën.