Nieuws

Vragen over cameratoezicht in Dronten Centrum

Cameratoezicht op De Drieslag

GroenLinks gaat, naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland, vragen stellen over cameratoezicht in het centrum van Dronten. In de Redepassage zouden volgens de omroep sinds kort camera's hangen, die 24 uur per dag draaien en alle bezoekers vastleggen. Wij willen van het college weten of dat volgens de wettelijke regeling kan, of de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven en wat ze er eventueel aan gaat doen als dit niet het geval is.

Lees verder

Raad van State zwicht voor dreigement verpaupering

Zuiderzee op Zuid

De Raad van State heeft besloten dat permanente bewoning van Zuiderzee op Zuid is toegestaan. GroenLinks was tegenstander van dit besluit en is teleurgesteld in de uitspraak en onderbouwing van de rechter die het tegen gaan van verpaupering als doorslaggevend argument laat wegen. 

Lees verder

Afscheid Kevin Mol

Kevin Mol

Vanavond nam de gemeenteraad afscheid van ons raadslid Kevin Mol. "Je was meteen iemand. Het heeft wat ons betreft te kort geduurd." zei burgemeester Aat de Jonge. Wij zijn dat van harte met de burgemeester eens! We zullen Kevin missen, maar wensen hem veel geluk in zijn nieuwe woonplaats Utrecht! Lees Kevin's afscheidswoord hieronder. 

Lees verder

Extra ondersteuning gemeenteraad

Meerpaalplein en gemeentehuis Dronten

De raad heeft op voorstel van GroenLinks overgebleven budget beschikbaar gesteld voor ondersteuning van de nieuwe gemeenteraad. Dat geld kan de griffie gebruiken om bijvoorbeeld de nieuwe gemeenteraad te trainen en ondersteunen bij verbetering van het besluitvormingsproces.

Lees verder

Gemeentelijke huisvesting moet beter

Balie gemeentehuis Dronten

GroenLinks heeft bij de behandeling van de Kadernota 2018 het verzoek gedaan een zo breed mogelijk onderzoek te doen naar de kansen en knelpunten van de gemeentelijke huisvesting. Het college heeft het voorstel overgenomen. Aanleiding is dat de temperatuur in het gemeentehuis op warme dagen onacceptabel kan oplopen. 

Lees verder

Kevin Mol verlaat de gemeenteraad

Kevin Mol

Door een verhuizing per 1 juli aanstaande zal GroenLinks gemeenteraadslid Kevin Mol niet terugkeren in de gemeenteraad. De laatste maanden was Kevin helaas al afwezig wegens het herstellen van een burn-out. 

Lees verder

Pagina's