Nieuws

Steun voor resterende college

Gemeentehuis Dronten

Gisteravond heeft GroenLinks in een motie steun uitgesproken aan de burgemeester en wethouders Van Amerongen en Van Bergen tot de verkiezingen van maart volgend jaar. In een spoeddebat naar aanleiding van het vertrek van alle CDA wethouders werd duidelijk dat de coalitie was gevallen. Het is in het belang van Dronten dat we zo snel mogelijk weer een college hebben dat de zaken kan waarnemen tot de verkiezingen, nadat het CDA door haar vertrek Dronten heeft laten vallen. 

Lees verder

Burgemeester De Jonge moet luchtvaart lobby gaan doen

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten

GroenLinks wil dat de lobby rond de toekomstige vliegroutes van de Luchthaven Lelystad wordt overgedragen van CDA-wethouder Vis naar burgemeester De Jonge. De daden en antwoorden op onze vragen de laatste tijd maken dat we bang zijn dat de positie van Dronten niet voldoende onder de aandacht van de Tweede Kamer worden gebracht. Wij vertrouwen dat, in het belang van onze inwoners, liever toe aan de burgemeester. 

Lees verder

GroenLinks wil aandacht voor álle lichtschakelaars

De Meerpaal

Wat GroenLinks betreft worden de plannen voor bewust verlichten niet beperkt tot de openbare ruimte. Burgerraadslid Danieke van Baal vroeg de wethouder extra aandacht voor de lichtschakelaars waar de gemeente niet zélf aan kan draaien. ‘Want het wordt pas weer donker als we allemaal het licht dimmen,’ zei ze tijdens de behandeling van de gemeentelijke plannen over licht.

Lees verder

Cebus Korteweg overleden

Cebus Korteweg

Tot onze verslagenheid en verdriet bereikte ons vandaag het bericht dat Cebus Korteweg gisteravond na een kort ziekbed is overleden. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Evelien en de kinderen. Cebus was burgercommissielid in Provinciale Staten, bestuursvoorzitter en oud-fractievoorzitter van GroenLinks in Dronten.

Lees verder

Danieke van Baal nieuw burgerraadslid

Danieke van Baal

Komende raadsvergadering zal Danieke van Baal worden beëdigd als burgerraadslid voor GroenLinks. Fractievoorzitter Paul Vermast is verheugd met de voordracht: "Met de komst van Danieke krijgen we er weer een talentvol burgerraadslid bij en zijn we als fractie weer op sterkte. Ik kijk uit naar de samenwerking". 

Lees verder

Pagina's