Nieuws

Het zoemt in het Hanzekwartier

Over een paar jaar moet het zoemen van drukte aan de Havenkade door de ontwikkeling van het Hanzekwartier. Tot die tijd ziet GroenLinks op die plek graag de bijen zoemen. Daarom hebben we tijdens de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders de stoute schoenen aangetrokken en een kleurrijke bloemen oase gezaaid op dit braakliggende stuk grond.

Lees verder

Coalitievorming op te wankele basis

Vlag van de gemeente Dronten

VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie gaan een nieuwe coalitie vormen. Dat is de uitkomst van de informatie en de opdracht waarmee de formateurs gisteravond door de gemeenteraad op pad zijn gestuurd. GroenLinks is van mening dat deze coalitie van de helft +1 onvoldoende basis is voor een stabiel gemeentebestuur in de komende jaren. 

Lees verder

GroenLinks aangeslagen door overlijden Piet Schmit

Met grote droefenis hebben we kennisgenomen van het overlijden van, ons oud-raadslid en lid van het eerste uur, Piet Schmit. We verliezen in Piet een prachtig mens met een groot hart voor alles en iedereen die kwetsbaar is in Dronten. 

Lees verder

Inbreng informateur 2018

Gemeentehuis Dronten

GroenLinks heeft gisteravond bij de informateur aangegeven welke duiding we geven aan de verkiezingsuitslag en welke coalitie en verdere samenwerking binnen de raad daaruit zou moeten volgen. Naar goed gebruik publiceren we hieronder een samenvatting van onze inzet.

Lees verder

GroenLinks wil proeftuin gasvrij wonen

Wijkje van Romke de Vries

Het kabinet wil dit jaar 90 miljoen euro steken in het gasvrij maken van bestaande woonwijken. Minister Ollongren heeft gemeenten opgeroepen om met plannen te komen. GroenLinks vindt dat duurzaam pionieren bij een gemeente als Dronten past en ziet dan ook graag een ‘proeftuin’ in een van onze dorpen.  

Lees verder

2 zetels voor GroenLinks

Volgens de definitieve uitslag krijgt GroenLinks opnieuw twee zetels in de gemeenteraad van Dronten. Paul Vermast en Danieke van Baal zijn onze verkozen raadsleden.

Lees verder

Pagina's