Zaterdag 23 juni aanstaande wordt, onder meer in Zwolle,een Landelijke Protestdag gehouden tegen de groei van de luchtvaart. Deze dag is georganiseerd door het Landelijk BewonersBeraad Luchtvaart (LBBL),  Greenpeace en andere milieuorganisaties om een duidelijk signaal te geven tegen de groei van de luchtvaart.

Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, is een van de sprekers. De locatie is het Park Weezenlanden in Zwolle ( achter het provinciehuis)  Nadere informatie staat op www.stopluchtvaartgroei.nl.

GroenLinks Dronten roept  zoveel mogelijk mensen op om mee te gaan naar de Landelijke Protestdag. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de toenemende overlast van vliegtuigen.

Fractievoorzitter Paul Vermast:

“Lelystad Airport en andere vliegvelden groeien snel omdat vliegen bizar goedkoop is geworden. Wij maken ons zorgen over de toename van lawaai, vervuilde lucht en CO2-uitstoot. In Overijssel en Flevoland maakt GroenLinks zich specifiek zorgen over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport. Wij zeggen: hef belasting op vliegtickets en kerosine en investeer in internationaal treinverkeer. De trein heeft de toekomst.”