Natuur
Natuur

GroenLinks wil duidelijkheid over project Nieuwe Natuur

De provincie Flevoland heeft geld beschikbaar gesteld voor natuurontwikkelingsplannen binnen het project 'Nieuwe Natuur'. In Dronten worden er plannen ontwikkeld aan de Oostkant tussen het Roggebotzand en het Spijkbos om nieuwe natuur te onwikkelen. De gemeente moet hiervoor tijdig plannen in leveren en GroenLinks heeft aanhoudende zorgen over de voortgang. In de commissie van onderdag willen we uitleg. 

Vorige maand vroeg onze fractie al hoe de voortgang van het project aan de Oostkant verloopt en leek uit de beantwoordinge van het college dat de gemeente goed op weg is om de plannen te kunnen realiseren. De fractie was dan ook onaangenaam verrast dat begin vorige week Omroep Flevoland het nieuws bracht dat er nog veel projecten onzeker zijn. Ook voor de Oostkant van Dronten 'staat het stoplicht op oranje omdat er nog te veel onduidelijkheden zijn' aldus de provincie. 

GroenLinks wil weten hoe dat kan en of dat op gespannen voet staat met de antwoorden die eerder door het college zijn gegeven. Daarom zijn er voor komende donerdag actuele vragen ingediend omdat we helderheid willen hebben over de status van het project en wat het college nog moet doen om alle seien op groen te krijgen en dit provinciale project op een goede manier doorgang te laten vinden.