Afgelopen week heeft de gemeente Dronten een halve pagina groot ‘Gemeente Nieuws’ in de FlevoPost geplaatst met daarin het eerste deel van serie als ‘terugblik’ van de wethouders op de afgelopen collegeperiode. GroenLinks wil weten van het college waarom er voor gekozen is nog voor de verkiezingen een afscheidsinterview met de scheidend wethouders te plaatsen en of hier geen sprake is van beïnvloeding van de verkiezingen op kosten van de samenleving.

GroenLinks fractievoorzitter Paul Vermast:

Het is natuurlijk verbijsterend dat het college zo vlak voor de verkiezingen op de politiek neutrale gemeentepagina’s interviews plaatst waarin er nog even mooi weer gespeeld kan worden met nu behaalde resultaten de afgelopen jaren. Als CDA en VVD die zo graag in de media willen verstellen moet men maar advertentieruimte inkopen zoals alle andere partijen dit ook moeten doen. Wij vragen ons sterk af of de afspraken zoals we deze kennen rond integriteit hier niet worden geschonden.

Dat er in het ‘Gemeente Nieuws’ een kort interview staat waarin een scheidend wethouder terug blikt op zijn periode kan GroenLinks begrijpen en daartegen hebben wij ook geen bezwaar maar dan ook pas bij zijn vertrek. Maar twee van de vier wethouders zijn ook lijsttrekker namens hun partij en willen daarmee op deze positie terug keren. Sprake van een afscheidsinterview kan er in deze dus niet zijn, waardoor het enkel valt uit te leggen als partijpolitieke propaganda in aanloop naar de verkiezingen. GroenLinks vind dat volstrekt onacceptabel en in strijd met de integriteit.