Woensdag 22 januari heeft Johan Banis afscheid genomen als voorzitter van afdeling GroenLinks Dronten. 
En dat ging niet vanzelf. Johan had diverse keren aangegeven een einde aan zijn bestuurlijke loopbaan bij GroenLinks te willen maken. We konden hem nu niet meer tegenhouden.

Johan was een onbekend aantal jaren bestuurslid van onze afdeling, in verschillende rollen en functies. Alle reglementen die er bestaan over termijnen zijn volledig gegeneerd. Het enige wat hem niet lukte is penningmeester te worden. En dat is waarschijnlijk maar goed ook..

'Dag lieve leden, kusjes van Johan'

Johan had een geheel eigen stijl en woordgebruik. Volstrekt onvoorspelbaar  en enorm creatief. We gaan hier niet herhalen wat we regelmatig op de groepsapp van het bestuur en de fractie (heus, die hebben we!) aantroffen. Bij elke andere afdeling had dit zonder meer geleid tot een opstand, extra ledenvergaderingen en een impeachmentprocedure. Zo niet bij Johan . Zijn Twentse nuchterheid, zijn vermogen te relativeren en betrokkenheid  bij voor de mensen waar het om ging, hebben we erg gewaardeerd. 
We vinden het jammer dat je bent gestopt, Johan. Maar we doen het er mee.

Invloedrijk

Veel mensen in Dronten weten het niet, maar Johan betekent op een andere wijze veel voor inwoners van de gemeente Dronten. Dagelijks zelfs. Als lid ( en tegenwoordig zelfs als voorzitter) van de straatnaamcommissie komt zijn creativiteit aan de dag. Wie anders verzint er in vredesnaam straatnamen als Popart, Cobra, Oker, Sint Margaretha Gilde. Maar gelukkig hebben we ook een Jeroen Boschstraat....

Het afscheidscadeau is dan ook een voorschot op de volgende nieuwe woonwijk in Dronten. Te weten de Staatsliedenbuurt, met als eerste het Johan Banishofje. Het tweede cadeau is niet doorgegaan. De fles met sterke drank vonden we toch niet passend.

Leerling

Het derde  cadeau is geschreven door  één van de leerlingen van Johan. Ook uitblinkend in onnavolgbare humor en diepzinnigheid, die beroemd en bekend is in Nederland, afkomstig uit Almelo. Jawel: Herman Finkers met  "De Cursus omgaan meet teleurstellingen gaat wederom niet door:"  Johan we wensen je er veel plezier mee. 

Dank!

Veel dank voor wat én hoe je het deed als voorzitter van GroenLinks Dronten. 

Namens de fractie en de in vertwijfeling achterblijvende  bestuursleden.

Leo Broekhuis