De gezamenlijke actiegroepen Red de Veluwe, HoogOverijssel, Laagvliegroutes Nee en Nee tegen laagvliegroute over Ede organiseren, met steun van o.a. GroenLinks, zaterdag 11 november een manifestatie bij Lelystad Airport. Ze roepen iedereen op om die dag naar Lelystad Airport te komen om de huidige uitbreidingsplannen voor vakantievluchten van de prijsvechters met lange laagvliegroutes tot gevolg af te blazen. Letterlijk en symbolisch met toeters en alles wat blaast. GroenLinks Kamerlid Suzanne Kröger zal, naar verwachting rond 10:30 uur, spreken tijdens deze bijeenkomst.

De regering wil Lelystad Airport in 2019 openen. Dat heeft grote gevolgen voor jouw woongenot. Omdat het luchtruim vol is door Schiphol, gaan de vliegtuigen naar Lelystad heel laag vliegen. Dat zorgt voor overlast. Herrie van vliegtuigen in jouw omgeving.

Ook mooie natuurgebieden krijgen er last van. In de berekeningen van de geluidsoverlast zijn grote fouten gemaakt. Het geluid zal veel harder zijn dan eerder werd aangegeven.

GroenLinks wil de opening van het vliegveld tegenhouden. Dat doen wij samen met lokale organisaties als Red de Veluwe, HoogOverijssel en Laagvliegenroutes Nee.

GroenLinks Kamerlid Suzanne Kröger: “We offeren de stilte in onze mooiste natuurgebieden op om nog meer vliegtuigen te laten vliegen. We offeren de rust van bewoners op voor meer groei. Maar het is nog niet te laat. Samen kunnen we deze plannen nog stoppen."

Praktisch

Adres: Arendweg 7, 8218 PE Lelystad

Aanvang: 10:00 uur (Suzanne spreekt naar verwachting rond 10:30 uur)