VLOD

Johan, docent aan de hogeschool voor journalistiek in Utrecht, heeft 20 jaar lang als camera-man de raadsvergaderingen in Dronten voor de Vereniging Lokale Omroep Dronten (VLOD) vastgelegd. Toen daar eind jaren ‘90 een einde aan kwam maakte Johan de overstap naar de politiek en GroenLinks. 

VLOD-archief 

Ondanks dat de VLOD al 20 jaar niet meer bestaat is die bij Johan nooit ver weg. Daarom ook heeft hij zich samen met andere vrijwilligers gestort op het enorme project het VLOD-archief te digitaliseren. Honderden uren werk resulteerden in het vorig jaar online zetten van meer dan 600 video’s via het Flevolands Archief. 

Vaste waarde 

Binnen GroenLinks vervult Johan sinds dien tal van verschillende rollen. Van voorzitter en campagneleider tot burgerraadslid. Op dit moment is hij fractie-assistent. “Johan is daarmee een vaste waarde voor onze partij. Niet altijd op de voorgrond. ‘Liever niet’ zou hij zelf zeggen, maar daarmee niet minder waardevol. Zijn Twentse nuchterheid en humor helpen ons in de politieke waan van de dag om met beide benen stevig op de grond te blijven staan. Wij zijn dan ook trots op en blij met Johan!” aldus fractievoorzitter Paul Vermast.