Julian staat voor…

een wereld waarin we meer bezig zijn met klimaat, want ik zeg altijd: ‘een leefbare wereld begint bij een goed klimaat’. Ook sta ik voor een generatie waar men leert dat we elke horen te accepteren, of we nou een andere mening hebben of dat we verschillen kwa interesses. 

Julian droomt van...

een samenleving waarin iedereen gelijk is, ongeacht of je op een man of vrouw valt, een geloof hebt of niet… helaas komt het nog te vaak voor dat mensen niet kunnen zijn wie ze willen zijn. Ik vind dat daar verandering in moet komen want iedereen is goed op zijn of haar manier. Ook vind ik dat we meer elkaars mening moeten respecteren.

Julian kiest voor…

Een samenleving waarin iedereen zich veilig kan bewegen maar ook waar je vooral kan zijn wie je bent. Maar ook voor een groene gemeente waar veel natuur is, uiteindelijk is dat voor iedereen goed. Wat ik ook belangrijk vind is dat er voldoende recreatie mogelijkheden moeten komen, want het is heel belangrijk dat een mens zich goed kan vermaken en dat jongeren zich terug kunnen trekken op een plek waar zij zich veilig voelen.

Julian stemt 16 maart GroenLinks omdat…

ik vind dat GroenLinks dé partij is voor mens en natuur. Er sociale huurwoningen moeten komen want op dit moment is het bijna onmogelijk om aan een betaalbaar huis te komen, helemaal voor starters. Ook moet nog betere zorg voor de jeugd komen. Wat ook belangrijk is is dat mensen zich minder eenzaam gaan voelen, bijvoorbeeld door middel van voldoende recreatie plekken. 

Julian Scholtens

Kandidaat raadslid

Julian is kandidaat raadslid, maar bij de verkiezingen van maart 2022 nog niet verkiesbaar omdat hij de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt.

Zelfs als Julian voldoende stemmen krijgt voor een voorkeurszetel komt hij dus niet in de gemeenteraad terecht.

Ook niet op het moment dat hij 18 geworden is. Hij is (met voldoende voorkeursstemmen) vanaf dat moment de eerste opvolger als er een gemeenteraadslid uit de raad vertrekt.