Wie ben ik:

Ik ben geboren en getogen in de Randstad, waar ik ben opgevoed in een rood nest. Met een korte omweg via Praag, waar ik van 1993 tot 1995 heb gewoond en gewerkt, ben ik eind 1995 in Dronten komen wonen. Ik ben de trotse vader van 3 prachtige dochters die allen relatief veilig zijn opgegroeid in ons mooie Dronten. Scholen, sport en vrienden allemaal onder handbereik en dankzij de komst van de Hanzelijn werd ook het studeren in Zwolle en Amsterdam een stuk makkelijker.

Als manager bij grote en van middelgrote bedrijven heb ik o.a. veel ervaring opgedaan met de dillema’s die wet en regelgeving met zich meebrengen. Als zelfstandig consultent heb ik die ervaring in combinatie met mijn financieel economische achtergrond ingezet om cijfers te vertalen naar advies, oplossingen en beleid. De laatste 5 jaar staat deze tak van sport op een lager pitje en ben ik meer actief op het gebied van het herbruikbaar maken van audioapparatuur.

Niet alleen mijn kinderen heb ik hier zien opgroeien, maar ook de dorpskernen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant heb ik nu bijna 25 jaar lang zien groeien en transformeren. Met mooie ontwikkelingen en minder mooie. Minder mooie dingen die zichtbaar zijn, maar vaak ook onzichtbaar. Om te helpen de mooie dingen in stand te houden en de minder mooie dingen om te buigen naar iets moois, ben ik sinds begin 2020 actief geworden bij GroenLinks.

Waarom GroenLinks:

Hoewel ik zelf mijn best doe om bewust te leven en rekening te houden met gezondheid en welzijn van mens, dier en natuur, denk ik dat dit te belangrijk is om over te laten aan de goede intenties van bedrijven en individuen. Daarom hebben we de politiek nodig om de juiste randvoorwaarden te creëren die het beter mogelijk maken om effectief én efficiënt ons milieu te beschermen en te verbeteren. Niet alleen op internationaal en landelijk niveau, maar juist ook op regionaal en gemeentelijk niveau.

Zeker ook in een gemeente als Dronten, waar wij met z’n allen op de zeebodem leven, ver onder het niveau van onze rivieren, meren en zeeën. Wij kunnen er binnen onze gemeente voor zorgen dat het milieu steeds minder belast wordt bij onze huidige activiteiten en niet of liefst positief beïnvloed wordt door nog te ontplooien activiteiten.

Daarnaast staat GroenLinks niet alleen voor Groen, maar ook voor Links, wat ik dan weer vertaal naar sociaal en empathisch. En niet alleen in materialistische zin, aangezien ook de factor geluk hoog op de agenda van de GroenLinks fractie in Dronten staat. Iets dat minstens zo belangrijk is als welvaart, gezondheid of veiligheid en wat ook prima is te beïnvloeden door de lokale politiek. Een simpel voorbeeld: een uitzicht op een geasfalteerd schoolplein verandert weinig aan je welvaart, gezondheid of veiligheid. Maar een uitzicht op een met veel groen aangekleed schoolplein maakt de meeste mensen wel gelukkiger. Laat staan hoe gelukkig je wordt van het spelen op zo’n mooi groen schoolplein.

Ondanks de moeilijke periode waar onze samenleving door de Coronacrisis nu middenin zitten, ga ik mij vol goede moed en energie inzetten als burgerraadslid en mijn best doen om het getoonde vertrouwen waar te maken.

In de gemeenteraad houdt Mark zich bezig met

  • Geluk
  • Fananciën 
  • Grondbeleid
  • Sociale Zaken