Wim is geboren en getogen in Bedum, maar nu alweer bijna 38 jaar met heel veel plezier woonachtig in Dronten. Na korte tijd een theologie-studie te hebben gevolgd is hij al lange tijd werkzaam in de wereld van Personeel en Arbeid, de laatste 16 jaar als zelfstandig werkend loopbaancoach.

Mensen vormen zijn passie. Heel graag zoekt hij met mensen de diepte om te ontdekken wat hen drijft in hun leven en hoe ze hieraan invulling kunnen geven. Niemand leeft voor niets, dat is zijn vaste overtuiging. Hij geniet ervan als iemand zijn weg weer vindt na een lange periode van stilstand. Maar ook als de student die de weg kwijt is geraakt in de mogelijkheden van onderwijsland wél de goede keuze maakt voor diens toekomst. Hij motiveert, houdt mensen graag een spiegel voor, denkt mee en als het kan legt hij voor hen verbindingen met anderen. Hij is gericht op vernieuwing, zoveel mogelijk zelfredzaamheid en onafhankelijkheid en dus vrijheid.

Hij werkt uit overtuiging met respect en oog voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur, religie, geslacht, leeftijd en politieke opvatting. ’Oog voor de ander, oog voor jezelf’ zegt hij graag. 

Hij houdt van muziek, wandelen en volgt de actualiteit op de voet. Hij is kerkelijk actief en laat zich bij zijn keuzes leiden vanuit zijn geloofsovertuiging. 

Waar staat Wim voor? Waar droomt hij van? Waar kiest hij voor? 

Dronten groeit maar laat het vooral een dorps karakter houden. Dat maakt Dronten bijzonder. Een samenleving waarin iedereen gezien wordt en een goede kans krijgt. Waarin omzien naar elkaar gewoon is en de voedselbank als het even kan niet meer nodig is. Waar de zorg goed geregeld is, de menselijke maat voorop staat, niemand aan de kant staat en waar het goed wonen is. Nu en in de verre toekomst. Waar ruimte bestaat voor nieuwe initiatieven. In Dronten doen we niet te gek. En toch geven Drontenaren nieuwe pioniers de kans om te pionieren, juist omdat ze pioniers zijn. In de horeca, in de detailhandel, in de woningbouw, waar niet! 

Wim stemt 21 maart GroenLinks omdat...

GroenLinks het beste aansluit bij mijn opvattingen over een leefbare wereld nu en over niet 4 maar minstens 104 jaar. Met oog voor omgeving en voor elkaar.