GroenLinks Dronten is gematigd tevreden dat de opening van Luchthaven Lelystad met minimaal een jaar is uitgesteld en de vliegroute langs Biddinghuizen wordt verhoogd. Maar de raadsbrede wens van uitstel tot na de herindeling van het luchtruim is niet vervuld. 

Op initiatief van GroenLinks stuurde de gemeenteraad van Dronten in oktober 2017 een brief aan de Tweede Kamer waarin werd aangedrongen op een zorgvuldige procedure en uittel van de opening van de Luchthaven Lelystad tot na de indeling van het luchtruim. Het uitstel dat minister Van Nieuwenhuizen vandaag aankondigde komt daaraan niet tegemoet. 

"Natuurlijk tellen we onze zegeningen. Een jaar uitstel is mooi en 450 meter hoger langs Biddinhuizen minder slecht dan de eerdere plannen. Maar het blijft een halfbakken besluit. Het wordt pas écht helder waar we het over hebben als het luchtruim opnieuw is ingedeeld en de definiteve routes helemaal vast staan. Daarom wilde de raad ook uitstel tot dat moment" stelt fractievoorzitter Paul Vermast..