Tot grote vreugde van GroenLinks wil de gemeente Dronten het gebruik van de fiets de komende jaren stimuleren. GroenLinks heeft vorige week, tijdens de behandeling van het Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan, al een aantal knelpunten en wensen onder de aandacht van het college gebracht. Bijvoorbeeld de fietsroute langs de Lage Vaart, die volgens Albert Bleijenberg ‘eindigt in een geitenpaadje waar Tarzan zich ook thuis zou voelen’.

Andere zaken op ons wensenlijstje zijn bijvoorbeeld de parkeervoorzieningen in de winkelcentra, een recreatief fietspad vanuit Dronten naar de Oostkant en het doortrekken van het fietspad langs de energieweg tot de rotonde, zodat de gevaarlijke oversteek niet langer nodig is.

Tel mee

Tijdens de nationale Fietstelweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland wordt zichtbaar hoe Nederland zich op de fiets verplaatst. Met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. En… hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Ook voor Dronten. De provincie Flevoland is namelijk één van de opdrachtgevers van de Nationale Fietstelweek en heeft aangegeven de resultaten te delen met de gemeente Dronten. Dus download de Fiets Tel-app en laat de gemeente zien waar jij fietst!
 
Kijk voor meer informatie op: fietstelweek.nl

Video: Albert legt uit waarom we de route bij de Lage Vaart willen verbeteren Afspelen op YouTube