GroenLinks is teleurgesteld in weigering van burgemeester De Jonge om in de veiligheidsmonitor van de gemeente Dronten de veliegheidsbeleving van LHBT's mee te nemen. De burgemeester gaf aan nauwelijks tot geen meldingen te krijgen van incidenten met homo's of transgenders. GroenLinks heeft deze signalen wel en neemt de uitnodiging van de burgemeester, om deze meldingen en nieuwe gevallen rechtstreeks bij hem te melden, met beide handen aan. De fractie blijft ook tegen de doelgroep zelf benadrukken dat melding of aangifte doen van voorvallen van het grootste belang is. 

Afgelopen donderdag stelde GroenLinks vragen aan het college naar aanleiding van onderzoek door het CBS naar sociale leefomgeving, buurtbetrokkenheid en (gevoel van) veiligheid. Hieruit blijkt dat lesbiennes en vooral homo’s deze zaken fors minder waarderen. GroenLinks vindt dit een zorgelijke ontwikkeling.

"Ongeacht je afkomst of geaardheid moet je je veilig en prettig kunnen voelen, zeker in je eigen woonomgeving," stelt gemeenteraadslid Kevin Mol. 

De weigering van het college om in de veiligheidsmonitor hieraan extra aandacht te besteden vindt de fractie dan ook zeer teleurstellend.