GroenLinks was de partij die als eerste in het openbaar uitsprak het vertrouwen in de wethouder verloren te hebben. Dat is geen lichtvaardige uitspraak. Want een wethouder wegsturen is zelden de echte oplossing van het probleem. Maar wordt soms als er te veel mis blijft gaan op enig moment onvermijdelijk.

Ambtelijke organisatie 
Eerder heeft GroenLinks al aangegeven dat naar onze taxatie er vooral ook ambtelijk een probleem zit bij de afdeling ruimtelijke ontwikkeling. Hier zal op zo kort mogelijke termijn een onafhankelijk onderzoek naar moeten worden gedaan, waarna een verbeterplan kan worden opgesteld. Met een mogelijke groei van Dronten in het achterhoofd is dat met spoed noodzakelijk. 

Waardering voor de wethouder 
GroenLinks wil waardering uitspreken voor wethouder Siepel. Hij heeft een aantal ingewikkelde en lang slepende dossiers weten los te trekken zoals de Manege en De Boeg. Ook had hij zijn handen vol aan de geslaagde renovatie van het gemeentehuis. 

Wij bedanken Roelof voor zijn tomeloze inzet. Want dat heeft nooit ter discussie gestaan. We vinden het jammer dat hij dit politiek onvermijdelijke besluit heeft moeten nemen. Want dit hadden we hem persoonlijk niet gegund.