Al in 2013 vroeg GroenLinks ook aandacht voor deze situatie waarin Google op een willekeurig adres in onze gemeente de aanduiding 'Nederland' heeft bepaald. Dat heeft voor de betreffende inwoners vergaande gevolgen. Als van een door websites en computers gebruikte IP-adres niet fysiek bekend is wordt het 'middelpunt van Nederland' gebruikt. Google heeft dat weer op precies een adres in Dronten. 

Met als gevolg dat mensen die zijn opgelicht, of die boos zijn over de inhoud van een website op dat adres verhaal gaan halen. Terwijl de betrokken inwoners daar niets mee te maken hebben. 

Al jaren een probleem 

GroenLinks vroeg in 2013 ook al aandacht voor deze problemen van onze inwoners. Maar helaas blijken deze nog altijd niet opgelost en doen zich recent weer overlast en bedreigingen voor door deze onhandige locatiebepaling van 'Nederland". 

Amerikaans instituut 

Inmiddels is duidelijk dat het National Geospatial-Intelligence Agency van de Verenigde Staten de bron van deze locatie op Google is. Om deze reden wil GroenLinks van het college weten of zij bereid is deze inwoners op alle mogelijke manieren te ondersteunen met de gevolgen van deze locatie aanduiding. Maar ook om alle contacten in 'Den Haag' aan te wenden om bij de Amerikanen invloed uit te oefenen om deze locatie elders in Nederland (bij voorbeeld in het Markermeer) aan te duiden. 

Voor inwoners allen is dat geen doen. Ook het college van Dronten zal wellicht niet meteen veel indruk maken in de VS. Maar ze kan wel haar contacten gebruiken in Den Haag om het pleidooi van onze inwoners wat extra kracht bij te zetten.