Acht weken geleden werd mijn dochter geboren. Als ik naar haar kijk, dan zie ik de toekomst. Een toekomst met groene bossen vol dieren, schone energie van zon en wind, frisse lucht om te ademen en water dat netjes achter de dijk blijft. Wij bepalen nú hoe haar wereld er stráks uit ziet. Kies jij ook voor dit toekomstbeeld? Kies dan groen. Want het klimaat staat op het spel… ook bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeenten hebben invloed op meer dan een derde van alle CO2 uitstoot in Nederland. Denk aan het stimuleren van groene energie, het bouwen van duurzame wijken, mensen op de fiets en in het openbaar vervoer krijgen, onderhoud en aanleg van natuur en afvalinzameling. En dan heb ik het nog niet eens over het aanjagen en faciliteren van initiatieven in de samenleving. Er wordt in onze gemeente door veel inwoners, bedrijven en organisaties al hard gewerkt aan duurzaamheid. En dat is ook nodig, want als er niets verandert krijgen onze kinderen en kleinkinderen te maken met de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Het is dus hoog tijd om duurzaamheid in het DNA van Dronten te verankeren; alles wat we doen, doen we zo duurzaam mogelijk!

Duurzaam pionieren

Goed lokaal klimaatbeleid is hard nodig en Dronten moet wat mij betreft voorop lopen. We geven onszelf de ruimte om duurzaam te pionieren, betrekken inwoners en bedrijven en klimmen zo naar de top van duurzaamste gemeentes. We vragen ons continu af waar we vooruit gaan, of juist achter blijven. We kijken waar nieuwe mogelijkheden liggen, onderweg naar een duurzame samenleving. Dat doen we voor onszelf… en voor mijn dochter. Voor alle dochters.

Het is bijna tijd om te kiezen! En daarom vertel ik je de komende weken graag meer over mezelf en de keuzes van GroenLinks. Keuzes waar ik de komende jaren als gemeenteraadslid mee aan de slag wil. Keuzes die bepalen hoe onze toekomst er uit ziet…

 

Kan jij je hierin vinden? De keuze is aan jou op 21 maart!

 

Lees in deze blogreeks ook:

> 'Voel je thuis'

'Beleef het groen'

'Maak het mee'