Ik woon met trots in een gemeentelijk monument. Op een van de mooiste plekken van Dronten. Tenminste, dat vind ik zelf. Er is hier heel veel goed, maar ik zie ook nog genoeg kansen. Auto’s rijden bijvoorbeeld te hard en we missen een speeltuintje waar onze kinderen kunnen spelen. Dus als het op mijn buurt aankomt, wil ik meepraten. Net als al vele andere betrokken bewoners, ondernemers, vrijwilligers en studenten. Sterker nog… we willen onze dorpen mee maken!

Ik kies voor een gemeente waar we vertrouwen hebben in elkaar. Waar mensen aan tafel worden gevraagd omdat hun inbreng en ideeën op waarde geschat worden. Waar mensen weer invloed hebben op hun eigen omgeving. We gaan er van uit dat mensen deugen, goede intenties en goede ideeën hebben. Of het nu gaat om de inrichting van de eigen straat, flexibiliteit in sociale voorzieningen of nieuwe kansen voor ondernemers. Een gemeente dus, waar mensen de ruimte krijgen om samen aan hun dromen te werken.

Energie

Want daar waar mensen samen komen ontstaat energie. En uit die energie ontstaan de mooiste plannen voor verbetering. Stel je eens voor dat bewoners, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties sámen de schouders zetten onder problemen, kansen of innovatieve ideeën. Geef zelf aan waar de knelpunten zitten, wat mogelijke oplossingen zijn, wat je daar aan kan bijdragen en hoe je de handen ineen wil slaan. Op zoek naar oplossingen, kansen, samenwerking, verbondenheid, trots en commitment. Dát is hoe ik de rol van de gemeente de komende jaren in wil vullen. Maak het mee!

Het is bijna tijd om te kiezen! En daarom vertel ik je de komende weken graag meer over mezelf en de keuzes van GroenLinks. Keuzes waar ik de komende jaren als gemeenteraadslid mee aan de slag wil. Keuzes die er bijvoorbeeld voor zorgen dat jij invloed hebt op je eigen omgeving…

 

Kan jij je hierin vinden? De keuze is aan jou op 21 maart!

Lees in deze blogreeks ook:

> 'Voel je thuis'

'Beleef het groen'

> 'Kies je toekomst'