Mijn wieg stond in Biddinghuizen en ik groeide op in Dronten, waar ik – behalve voor mijn studie – nooit meer wegging. Geboren in een echte pioniersfamilie voel ik me verbonden met dit land, dat gemaakt werd door mensenhanden. En terwijl de natte klei langzaam opdroogde, bouwden diezelfde mensen een samenleving. Een samenleving waar ik me, twee generaties en flink wat jaren later, thuis voel. Dat gevoel gun ik iedereen.

Maar wat maakt dat iemand zich ergens thuis voelt? Juist; voor een belangrijk deel is dat je huis. Of je nu traditioneel in een rijtje, twee-onder-een kapper of villa woont… of juist wil experimenteren met ‘tiny’ wonen, wonen en werken slim wil combineren of je ouders graag dicht bij je wil hebben. Het moet mogelijk zijn je droom te realiseren, uiteraard zo duurzaam mogelijk. En als je dan je ‘thuis’ gevonden hebt, moet je daar kunnen blijven, ook als je oud bent of een beperking hebt.

Kleur behouden

Een verzameling huizen – hoe divers ook -  maakt misschien een dorp, maar nog geen samenleving. Wat dan wel? Een bloeiend verenigingsleven op het gebied van sport, spel en cultuur; toegankelijk voor iedereen. Mensen die voor een ander klaar staan als goede buur, mantelzorger of vrijwilliger. Evenementen, klein en groot. Al deze dingen kleuren onze samenleving en zorgen er voor dat we ons thuis voelen. En het is juist die kleur die we willen behouden. Ook in de winkelcentra, waar we op zoek gaan naar creativiteit. Denk aan een plek waar winkelende ouders hun kinderen leuk kunnen onderbrengen. Of een pop-up atelier van plaatselijke kunstenaars. Want zeg nou zelf, tussen leegstaande winkelpanden… voelt niemand zich thuis.

Het is bijna tijd om te kiezen! En daarom vertel ik je de komende weken graag meer over mezelf en de keuzes van GroenLinks. Keuzes waar ik de komende jaren als gemeenteraadslid mee aan de slag wil. Keuzes die er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen zich thuis voelen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant…

 

Kan jij je hierin vinden? De keuze is aan jou op 21 maart!

 

Lees in deze blogreeks ook:

'Beleef het groen'

> 'Maak het mee'

> 'Kies je toekomst'