Wandelen door onze prachtige dorpsbossen, zitten in het gras aan het Veluwemeer, genieten van live muziek tijdens het Wijlandfestival in het Wisentbos. We hebben gelukkig veel groen in onze dorpen en dat is belangrijk. Voor jong en oud. Want terwijl ik mijn werk en verplichtingen even achter me laat tijdens die wandeling, leert mijn zoontje van alles over de natuur, speelt met bladeren, klimt in bomen en… valt er weer uit.

Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn op de tekentafel ontstaan. Elk dorp heeft een eigen dorpsbos en iedere wijk ligt ingesloten in een brede rand van bomen en struiken. Dit is belangrijk voor het behoud van veel diersoorten in en om de dorpen, zoals vlinders, vogels, vossen en vleermuizen. Maar ook voor onszelf… en er kan zoveel meer met al dat groen en onze bossen. Schoolklassen kunnen er bijvoorbeeld biologielessen krijgen en wie weet plukt de wandelaar in onze bossen over een aantal jaar niet alleen meer de dag, maar ook een paar noten en wat fruit. En als iemand een kleine theeschenkerij wil beginnen kan dat best een goed idee zijn. Kortom, alle initiatieven die mens en natuur verbinden zijn van harte welkom, want we moeten de natuur weer echt gaan beleven.

Groen bouwen

We willen het groen dichterbij ons halen. We gaan daarom voor groen bouwen… en níet voor bouwen in het groen. Dat laatste doen we alleen voor sociaal-maatschappelijke doeleinden. En pas als het echt niet anders kan. Het groen bouwen doen we meteen bij de ontwikkeling van een nieuwe wijk. We houden rekening met dieren door direct groen aan te leggen en nestgelegenheden te bouwen. Bovendien zien we graag veel groen in en om tuinen en gaan we voor de aanleg van natuurspeelplaatsen. Kinderen spelen graag met zand en water, rollen in het gras en klimmen in bomen… om er, net als mijn zoontje, ook een keer uit te vallen.

Het is bijna tijd om te kiezen! En daarom vertel ik je de komende weken graag meer over mezelf en de keuzes van GroenLinks. Keuzes waar ik de komende jaren als gemeenteraadslid mee aan de slag wil. Bijvoorbeeld keuzes over de kansen voor ons groen…

 

Kan jij je hierin vinden? De keuze is aan jou op 21 maart!

 

Lees in deze blogreeks ook:

'Voel je thuis'

> 'Maak het mee'

> 'Kies je toekomst'